اطلاعیه شماره ۳ ستاد ملی شرایط اضطراری هلال احمر: اسکان اضطراری ۱۱۷۵ نفر در پی حمله اسرائیل به ایران حمله مستقیم اسرائیل به یک آمبولانس در آذربایجان غربی | ۲ نفر شهید شدند (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات عفو و تخفیف مجازات محکومان به‌مناسبت اعیاد قربان و غدیر ۱۴۰۴ اطلاعیه دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص برگزاری امتحانات پایان ترم نیمسال دوم تحصیلی آیا برنامه برگزاری امتحانات دانش‌آموزان، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تغییر خواهد کرد؟ فعالیت دفاتر ثبت ازدواج امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تا ساعت ۲۱ ادامه دارد نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار می‌شود نحوه فعالیت‌ دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد تردد در تمامی محور‌های مواصلاتی کشور روان است (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی، فردا (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خسارت محدود به برخی نواحی سایت هسته‌ای فردو در پی حملات اسرائیل به ایران هیچ پروازی در فرودگاه‌های کشور تا اطلاع ثانوی انجام نخواهد شد مرخصی رؤسای ادارات شهرستان نیشابور تا اطلاع ثانوی لغو شد هیچ حمله جدیدی به مراکز نظامی و هسته‌ای اصفهان نشده است آیا امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ در خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران
سرخط خبرها

شرایط سفر در نوروز ۱۴۰۱ اعلام شد | تزریق ۳ دُز واکسن برای چه کسانی اجباری است؟

  • کد خبر: ۱۰۱۰۹۲
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
شرایط سفر در نوروز ۱۴۰۱ اعلام شد | تزریق ۳ دُز واکسن برای چه کسانی اجباری است؟
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت امروز (شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰) شرایط مجاز برای سفر‌های نوروزی را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهندس محسن فرهادی گفت: ستاد ملی کرونا ضوابط سفرهای نوروزی را اعلام کرد. سفرهای نوروزی جدا از دسته‌ رنگبندی‌های کرونایی شهرها قرار گرفت. سال گذشته سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع شد؛ اما امسال سفرهای نوروزی به این موضوع وابسته نیست و به جای آن دو شرط اصلی برای انجام سفرهای نوروزی در نظر گرفته شده است. رنگ‌بندی‌ها وضعیت بیماری را در کشور رصد می‌کنند و دیگر مشاغل و نوع فعالیت مردم به این رنگبندی‌ها وابسته نیست.

بلیط‌فروشی نوروز تنها به واکسن‌زده‌ها

او در ادامه توضیح داد: کسانی که قصد سفر دارند چه با ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوس، قطار و هواپیما و چه با خودروی شخصی می‌بایست واکسن تزریق کرده و همچنین بیمار نباشند. افرادی که قصد سفر با وسایل حمل و نقل عمومی را دارند هنگام خرید بلیط از طریق اتصال سامانه راه و شهرسازی به سامانه «ایران من»، رهگیری شده و وضعیت بیماری و واکسیناسیون‌شان استعلام می‌شود تا بلیط به کسانی فروخته شود که واکسیناسیون کامل داشته باشند. کسانی که واکسن نزده باشند یا با وجود تزریق واکسن بیمار باشند طبیعتا اجازه سفر نخواهند داشت.

سوار کردن مسافر بین‌راهی ممنوع

وی تاکید کرد: از نظر قانونی خودروهایی که در ترمینال‌ها بلیط می‌فروشند حق سوار کردن مسافر در بین مسیر را ندارند و اگر مواردی از این تخلف توسط پلیس کشف شود، طبیعتا برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.

کنترل خودروهای شخصی با دوربین‌های پلیس راهور

نحوه بررسی سرنشینان خودروهای شخصی

وی افزود: در خصوص خودروهای شخصی نیز کنترل افراد از طریق دوربین کنترل پلیس راهور اتفاق می‌افتد؛ به این صورت که مشخصات صاحب خودرو از نظر واکسیناسیون و عدم ابتلا به بیماری از طریق پلاک ماشین استعلام می‌شود. در سیستم پلیس راهور و دوربین‌ها سیستمی وجود ندارد که بتواند سایر سرنشینان خودرو را بررسی کند مگر اینکه پلیس به شکل امتحانی برخی خودروها را در ورودی شهرها کنترل کند که این موضوع در دستور کارشان قرار دارد.

واکسیناسیون کامل یعنی چه؟

فرهادی تاکید کرد: معنای واکسیناسیون کامل آن است که فرد در چرخه واکسیناسیون باشد. اگر فردی تازه واکسن دز دوم را تزریق کرده باشد طبیعتا تا ۳ ماه نمی‌تواند دز سوم را تزریق کند؛ پس اگر فردی امروز واکسن دز دوم را تزریق کرده باشد طبیعتا تا سفرهای نوروزی به دز سوم نمی‌رسد؛ بنابراین معنای واکسیناسیون کامل برای او تزریق دو دز است؛ این موارد استثناء هستند و نمی‌توانید ممانعتی برای سفر او ایجاد کنید.

تکلیف افرادی که واکسیناسیون دز سوم، در کارت دیجیتال واکسن‌شان ثبت نشده است

او درباره افرادی که علی‌رغم تزریق دز سوم واکسن اما دز سوم در کارت واکسن دیجیتال‌شان ثبت نشده است، تصریح کرد: این افراد باید به مرکزی که تزریق را انجام دادند مراجعه کنند تا آنها مشکل را رفع کنند.

وی افزود: البته درست است که جز دو مورد تزریق واکسن و عدم بیماری محدودیت دیگری برای سفرهای نوروزی صورت نگرفته است، اما باید بدانیم که کماکان در شرایط اپیدمی کرونا هستیم و اگر بتوانیم سفر و دورهمی نرویم و تماس‌های نزدیک را کاهش دهیم، خطر ابتلا به کووید۱۹ هم کاهش می‌یابد.

ابلاغیه طرح سلامت نوروزی از ۲۰ اسفندماه

وی درباره اقداماتی که قرار است برای سفرهای نوروزی در زمینه بازرسی‌ها از سوی بازرسان مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام شود، تاکید کرد: همکاران ما در زمینه کرونا دارند حداکثر تلاش خود را انجام می‌دهند ولی از ۲۰ اسفندماه به بعد ابلاغیه سلامت نوروزی به همکاران داده می‌شود تا با ۱۰۰ درصد توان پروتکل‌ها را رعایت کنند. همکاران ما از ۸ صبح تا ۸ شب کشیک حضوری و از ۸ شب تا ۸ صبح کشیک آنکال خواهند بود.

کنترل مترو و اتوبوس‌های درون شهری، آری یا خیر؟

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود درباره اتصال مترو و اتوبوس درون شهری به سامانه ایران من، اظهار کرد: در این بخش حتی اگر اتصال هم صورت گرفته باشد فعلا امکان کنترل دقیق وجود ندارد؛ زیرا مترو و اتوبوس درون شهری تهران آنقدر شلوغ است که شما نمی‌توانید گیت ورودی را ببندید و باید از راه دیگر اقدام کرد که ربطی به نوروز هم ندارد و باید کنترل کلی بر آن صورت گیرد. اکنون در سامانه مترو و سامانه ایران من در حال انتقال اطلاعاتی هستند که کنترل ها از طریق شارژ و خرید کارت بلیط انجام شود.

رعایت ۵۸ درصدی پروتکل‌های بهداشتی در کشور

فرهادی در خاتمه با اشاره به اینکه در حال حاضر میانگین رعایت پروتکل‌ها در کشور ۵۸ درصد است، بیان کرد: حدود ۲۲۰ هزار بازرسی از هفته گذشته تا جمعه (۱۳ اسفندماه) انجام شده است و بیش از ۱۲۰۰ مکان که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کردند، پلمب شده و حدود ۲۰ هزار واحد اخطار گرفته و پرونده قضایی برایشان تشکیل شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->